Film fylder mere og mere i moderne kommunikation

Det behøver man ikke at bevæge sig rundt på de sociale medier ret længe for at konstatere. Men samtidig vil man også hurtigt se, at kvaliteten af de film der lægges op, er stærkt svingende. For ligesom man ikke nødvendigvis bliver en god bilist bare fordi man køber en bil, så bliver man heller ikke automatisk en dygtig filmfotograf, blot fordi man får et kamera (eller en mobiltelefon) i hænderne. Hvis du selv laver dine film, så har jeg lavet denne liste med otte tips til hvordan du optimerer dit slutprodukt:

1. Beslut om du vil optage vandret eller lodret fra starten af.

2. Undgå at filme op imod et vindue eller en stærk lyskilde – Store vinduer er flotte og du vil helt sikkert også gerne vise hvor lækkert I bor. Men med en stor lyskilde bag motivet er det dømt til at mislykkes. Det får kameraet til at tro der er meget lyst – og så bliver billedet alt for mørkt.

3. Brug en ekstern mikrofon (Du kan købe en mikrofon til at klemme fast på tøjet for under 200,-). Alternativt så sørg for at der er så stille som muligt i rummet. Lyden er alt afgørende for om dine seere hænger på hele vejen til slutningen. For hvis der er for meget støj omkring dig eller der er dårlig lyd, så vi tilbøjelige til at til at klikke væk. Du kan eventuelt bruge dit headset som mikrofon, hvis du ikke har andre muligheder.

4. Sørg for at tale klart, tydeligt og ikke alt for hurtigt. Du vil opleve, at hvis du taler for hurtigt, så kommer du let til at “snuble” i ordene. Alt for mange taler alt for hurtigt – og det betyder i værste fald at dem der ser din film ikke når at høre dit budskab,

5. Vær ikke bange for pauser i dine speak – brug pausen til at trække vejret og giv seeren et par sekunder til at fordøje al den vigtige information du lige har givet.

6. Brug et stativ! Rystede billeder er no go (medmindre du hedder Lars von Trier og laver Dogmefilm). Har du ikke et stativ, så sæt din mobil på en hylde eller et bord med en bog eller lignende som støtte. Du skal ikke lade dig narre af, at du har set professionelle kamerafolk lave håndholdte optagelser. For deres kameraer er proppet med teknik, der modvirker rystede billeder. Det er din mobiltelefon ikke.

7. Skriv gerne et manuskript – bare et lille et. For jo mere tid du bruger på at forberede dig, jo bedre bliver din aflevering af dit budskab. Det vil spare dig for mange forgæves optagelser.

8. Øv dig i at sige teksten højt inden du trykker på optageknappen. På den måde kan du øve hvor meget vægt de enkelte ord skal have når de skal leveres på filmen.

God fornøjelse.

Vil du have viden i indbakken?

Bare rolig, du modtager ikke en regn af mails. Vi sender kun, når vi har nogle guldkorn, som vi mener kan give dig brugbar viden. Så hop trygt ombord.

Vil du have viden i indbakken?

Tilladelse til at modtage mail

Tak for det - du får lige en velkomstmail med det samme :-)

Gode råd til din kommunikation?

Vi har lavet tre video af tre minutter med nogle gode råd om PR, billeder og grafik, der kan løfte din kommunikation.

Få dem direkte i din indbakke 👉

Samtykke

Tak for interessen - den første video er på vej :-)