Ja, det er den nyeste opdatering til Apple, vi snakker om. Nok en af de meste omtalte softwareopdateringer i mange år. Hvorfor?

Det er den fordi Apple nu gør det meget svært at spore, hvad brugerne laver online, når de bruger et Apple-produkt (iPhone, iPad eller MacBook). Altså bliver det sværere for din virksomhed at markedsføre produkter og budskaber så målrettet, som det har været muligt hidtil. Fordi brugerne nu aktivt skal vælge at sige Ja tak til sporing i alle deres apps eller når de bruger Safari som browser.

Sværere at lave retargeting

Det får en kæmpe betydning for mange webshops og virksomheder der har kørt målrettet annoncering på de digitale platforme, som deres kunder bruger; sociale medier, spil, nyhedssider etc. Ved at spore brugernes adfærd på internettet, har man indtil nu kunne målrette reklamerne mod de brugere, som allerede har vist en interesse for et produkt eller ydelse. For eksempel retargeting, hvor man viser reklamer for alle der har besøgt en hjemmeside. Det bliver meget sværere nu. Især i Danmark og Norden giver det udfordringer, da Apple har kæmpe markedsandele her.

Så hvad gør du nu? For at opnå mulighed for forsat at spore dem som vælger at sige Nej til sporing i den nye opdateringer, så er en af mulighederne at samle permissions – eller på jævnt dansk – at samle e-mail-adresser. For med dem, så kan du både sende nyhedsbreve og forsætte med målrette annonceringer online på eksempelvis Facebook. Derfor vil vi nok det næste stykke tid opleve, at vi drukner i et hav af online-annoncer med white papers, gør det selv-guides, e-bøger mm. fra webshops og andre virksomheder, der forsøger at samle e-mails, så de fortsat kan reklamere målrettet. De vil producere en masse indhold som Gated Content, som betyder man kun kan få det at se ved at “betale” med en e-mail-adresse.

Kvalitetsindhold bliver vigtigere end nogensinde

Har du selv en webshop eller en virksomhed, der annoncerer meget på nettet, så betyder det, at vigtigheden af kvalitetsindhold og gode strategier er mere aktuel og større end nogensinde. Tekster med relevant og interessant indhold og video og billeder der kan understøtte budskabet, kan gøre forskellen, så du skiller dig ud fra mængden på en positiv måde og får skabt både opmærksomhed og kunder. Modtagerne skal mærke at dit indhold gør en reel forskel for dem – og ikke bare er en “fælde” for at få dem til at give dig en e-mail-adresse.

Har du brug for assistance til at få dine budskaber pakket rigtigt og med kvalitet, så tag fat i os.  

Skriv til brag@affordable.dk eller ring til Brian på 2791 2442.

Vil du have viden i indbakken?

Bare rolig, du modtager ikke en regn af mails. Vi sender kun, når vi har nogle guldkorn, som vi mener kan give dig brugbar viden. Så hop trygt ombord.

Vil du have viden i indbakken?

Tilladelse til at modtage mail

Tak for det - du får lige en velkomstmail med det samme :-)

Gode råd til din kommunikation?

Vi har lavet tre video af tre minutter med nogle gode råd om PR, billeder og grafik, der kan løfte din kommunikation.

Få dem direkte i din indbakke 👉

Samtykke

Tak for interessen - den første video er på vej :-)